V sobotu 26. března se v tělocvičně Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze na Jarově uskutečnilo čtvrté kolo České ligové soutěže. Čtvrtým kolem se uzavřela základní část tohoto ročníku soutěže. Zároveň se rozhodlo o soupeřích pro nadcházející Play-off, do kterého postupují všechny čtyři týmy, a které rozhodne o konečném Mistrovi České republiky v sezóně 2015/2016. Pořadatelstvím čtvrtého kola bylo Českou federací Powerchair Hockey pověřeno sdružení Flor-in. Zúčastnily se všechny čtyři české týmy – EWSC Jaguars Praha, New Cavaliers Praha, Red Dragons Praha a SK Indians Plzeň.

V prvním zápase nastoupili Jaguáři proti Indiánům z Plzně. I přes počáteční nerozehranost náš tým začal dobře. I když první gól utkání si do vlastní brány srazil sám gólman soupeře Lukáš Kroupa. Dva góly pak ale přidal Standa a jednou se trefil Honza. Vícekrát se nám přes soupeřovu dobrou obranu proniknout nepodařilo. To ale platilo i pro Indiány – za první půlku na naší bránu letěly jen dvě střely a ani z jedné nepadl gól. První půlku jsme tak vyhráli 4:0. V druhé půlce už se soupeři dařilo střelecky lépe, když se Jan Vaněk dvakrát trefil. Gól na konto Plzně přidala i brankářka Jaguars Petra Černá, když si míček nešťastně srazila do vlastní branky. Další vlastní gól si ale připsala i Plzeň, tentokrát byl autor Jan Thenot. A tentokráte standardní góly přidali Denis (2 góly a jedna asistence) a Standa (tři góly). Vyhráli jsme tedy 10:3.

Náš druhý soupeř byli New Cavaliers. Naše vzájemné zápasy, které se dříve vyznačovaly svou vyhroceností a nervozitou, už své vypětí téměř ztratily. A moc tomu nepomohl ani návrat hráče základní sestavy původního týmu Cavaliers Jana Horáka. První půlka byla celkem vyrovnaná. Na naší bránu šlo sice méně střel, ale soupeři se dařilo tlačit a držet obranu. I tak jsme první půlku vyhráli těsně 2:1. Druhá půlka už byla gólově bohatší, ale především na straně týmu Jaguars, kteří přidali dalších sedm gólů. Soupeři se podařilo trefit už jen dvakrát. Vyhráli jsme tedy 9:3.

Poslední zápas dne jsme sehráli proti týmu Red Dragons Praha. Tým byl opět oslabený o své zlínské hráče, ale v první půlce ho podpořil hostující hráč Jan Horák. Zápas Jaguáři od začátku ovládali. A především svou kombinační hrou první půlku vyhráli v poměru 8:1. V druhé půlce trenérka přistoupila k obměňování jak různých taktik tak sestavy našich hráčů na hřišti, takže na čas vystřídala brankářka Jana, kapitánka Iva i střelecká opora týmu Standa. I tak si Standa stihl připsat ještě tři góly a úspěšná byla i Iva. Střelecky nejúspěšnější byl Denis, když si připsal šest gólů. Tři góly přidal i Honza. Soupeři už se povedlo trefit jen dvakrát a to Václavu Uhrovi a Jiřímu Táborskému. Vyhráli jsme tedy neuvěřitelných 21:3.

A jak jsme si vedli individuálně? Standa získal titul pro nejlepšího střelce kola (20 gólů). Denis byl hned za ním s osmi góly. Honza přidal celkem pět gólů. Standa se stal i nejužitečnějším hráčem, když ke dvaceti gólům přidal deset asistencí. S asistencemi byl již tradičně úspěšnější Denis, který si jich připsal jedenáct a s celkovými 75ti body v tabulce Kanadského bodování je jediný, kdo se Standovi s 90ti body alespoň přibližuje. Nejlepší hráč s T-stick hokejkou čtvrtého kola byla podle propočtů Iva. Druhý byl Jiří Němeček z týmu New Cavaliers a třetí Pavel. Iva tak ovládla základní část a Pavel se umístil mezi „téčky“ na druhém místě. Nejlepší brankář čtvrtého kola byl Mirek Prouza s úspěšností 86,4%. Brankářka týmu Jaguars Jana byla s úspěšností 78,6% druhá a udržela si první místo mezi brankáři v základní části.

Čtvrté kolo tedy tým Jaguars vyhrál a tím jsme vyhráli i základní část ligové soutěže. Na druhém místě skončil tým New Cavaliers (vítězství 10:5 nad Red Dragons a 3:1 nad Indians Plzeň). Třetí byl tentokrát tým Red Dragons (vítězství 5:4 nad Indians Plzeň) a čtvrtí Indians Plzeň. I tak Plzeň uhájila o bod třetí místo v základní části ligové soutěže. Naším soupeřem pro play-off tak budou pražští Red Dragons, kteří skončili na místě čtvrtém.

Tradičně děkujeme naší trenérce Andree, která se naší přípravě věnuje. Děkujeme i našim asistentům a fanouškům Janě, Bobovi, Jendovi a Matějovi. Děkujeme i ostatním hráčům a těšíme se na dubnové play-off, které rozhodne o Mistrovi sezóny.

Jaguáři ukončili základní část ligy vítězně