V sobotu 27. února se v Praze konalo třetí kolo české ligové soutěže, které tak zahájilo jarní část ligové sezóny. Základní část soutěže se dostala do druhé poloviny. Pořadatelstvím byl tentokráte Českou federací pověřen tým Jaguars Praha. Kola se zúčastnily všechny čtyři české týmy – Jaguars Praha, New Cavaliers Praha, Red Dragons Praha a SK Indians Plzeň a zápasy se odehrály ve Sportovní hale Radotín. Jaguáři chtěli po druhém místě v Plzni opět získat rozhodující náskok na první příčce celkové tabulky před druhými Kavalíry.

Hned první zápas dne jsme sehráli s týmem Red Dragons Praha. Ze začátku zápasu jsme se nemohli rozehrát, jak bývá naším zvykem, a tak se soupeři podařilo dostat přes naši obranu a vstřelit dvě branky. I tak jsme ale první polovinu vyhráli 9:2 po dvou trefách Denise, šesti Standy a jedné Honzy. Trochu kuriózní asistenci k jednomu gólu si připsala brankářka Jana. Druhou půlku už jsme ovládli a týmu Red Dragons už se další gól přidat nepovedlo. My jich přidali šest (po jednom gólu dali Denis a Honza a Standa přidal čtyři další) a tak jsme nakonec vyhráli 15:2. Na naši bránu letělo za celý zápas jen šest střel, kdežto na soupeřovu to bylo střel 33. Nutno podotknout, že tým Red Dragons byl oslaben o své zlínské hráče, což mu neumožnilo navázat na svůj dobrý výkon z druhého kola.

Náš druhý soupeř byl tým SK Indians Plzeň. Tento zápas byl od začátku mnohem vyrovnanější. První tři branky zápasu sice vstřelil za tým Jaguars Standa, ale Indiáni se prostřednictvím Jana Vaňka na konci první poloviny taky trefili. První půlku jsme vyhráli 3:1. Standa v druhé půlce přidal dva góly a Indiánům už se skórovat nepodařilo. Vyhráli jsme tedy 5:1. Na naší bránu sice opět letělo jen šest střel, ale soupeř nás pustil jen ke čtrnácti střelám, z nichž brankář devět úspěšně zastavil.

Poslední zápas jsme sehráli s naším největším konkurentem v rámci České ligy – New Cavaliers Praha. Chtěli jsme jim oplatit porážku z druhého kola v podzimní Plzni. Tentokrát se role obrátily a Jaguáři zápas od začátku ovládali. První polovinu jsme vyhráli po trefách Standy 3:0. V druhé polovině už se hra Kavalírů jen víc rozpadala a náš tým přidal dalších sedm tref (Standa dal pět gólů a Denis dva). Jindy nepříjemný soupeř se trefil jen jednou a tak jsme vyhráli 10:1. Na naší branku prošlo jen sedm střel, kdežto náš tým vyslal na soupeřovu bránu střel dvacet.

Třetí kolo České ligy tak ovládl tým Jaguars Praha a do celkové tabulky si připsal dalších devět bodů a zvýšil svůj náskok v čele. Standa byl nejlepší střelec kola s 22 góly (5 asistencí) a zvýšil svůj náskok v čele celkové tabulky střelců (46 gólů) a kanadském bodování (60 bodů). Denis přidal pět gólů, ale především deset asistencí a je jak na druhém místě v celkové tabulce střelců (25 gólů), tak kanadském bodování (52 bodů). Honza se blýskl dvěma góly a dvěma asistencemi a hlavně ukázal další velký pokrok ve své hře. Pavel si sice ulomil T-stick hokejku, ale hrál čistě a v obraně dělal protihráčům velké problémy. Iva hrála opět svůj vysoký standard a byla nejlepším hráčem s T-stick hokejkou na tomto kole. S obrovským náskokem vede i celkovou tabulku. Brankářka Petra si stejně jako Jana připsala jednu gólovou asistenci a s úspěšností zásahů 75 % byla třetí nejlepší brankářka kola a v celkové tabulce se drží na druhém místě za Janou, která třetí kolo s úspěšností 81 % vyhrála. S výkonem týmu můžeme být spokojení, protože se v něm odrazila naše pravidelná práce na trénincích a opět byl vidět posun.

Na druhém místě se tentokrát po výhře nad Red Dragons (7:5) a především překvapivé výhře 6:1 nad New Cavaliers umístil tým SK Indians Plzeň. Na třetím místě byl tým New Cavaliers a na čtvrtém místě skončil tým Red Dragons Praha.

Za úspěch našeho týmu musíme opět poděkovat především naší trenérce, která se naší přípravě intenzivně věnuje. Děkujeme i dobrovolníkům a pomocníkům Míše a Ondrovi, Janě a Bobovi, Mirkovi, Elišce, Jendovi, Matějovi, Míše a Anetě. Děkujeme i všem hráčům a fanouškům a těšíme se na další kolo.

Jaguáři zahájili jarní část sezóny úspěchem