V sobotu 11. listopadu se v Plzni konalo druhé ligové kolo. Pořadatelství jediného mimopražského kola byl Českou federací PH pověřen domácí tým SK Indians Plzeň. Zúčastnily se všechny čtyři české týmy. Toto kolo bylo Indiány pojato velkolepě, a to v rámci oslav pátého výročí jejich klubu. Na plzeňské půdě jsme vyhráli poprvé loni. Chtěli jsme toto vítězství zopakovat a připsat si dalších devět bodů při naší cestě k obhajobě titulu.

DSC_2667Po pátečních patáliích s ubytováním, kdy jsme si neplánovaně postáli na mrazu a poté prohlédli prostředí garáží, dílen a dalšího zázemí plzeňských kolejí, jsme v sobotu ráno dorazili do haly k prvnímu zápasu. Na druhou stranu hřiště se proti nám postavil tým Red Dragons. Zápas jsme pojali tréninkově a vyzkoušeli jsme si různé herní situace v různých sestavách. A pořádně jsme se rozstříleli. Na bránu Draků jsme poslali hned 49 střel a bylo z toho 24 gólů. Drakům se na naší bránu podařilo vystřelit jen čtyřikrát. Jedna střela přeci jen skončila za zády brankářky – ve 20-té minutě jediný gól slavil Jiřík Táborský. Standa si připsal 13-náct gólů a 4 asistence, Honza se ukázal jako skvělý nahrávač, když si připsal hned 8 asistencí a tři góly. Denis dal 8 gólů a na dva nahrál. Asistence si připsala i Iva.

DSC_2735Naším druhým soupeřem byl pražský tým New Cavaliers Praha. Kavalíři, kteří na tomto kole hráli bez svého chybějícího kapitána, byli nastartovaní z předchozího zápasu, kdy je Indiáni porazili 12:4. Svým nástupem náš tým trochu vyvedli z rovnováhy a hned v první minutě nám dali tak trochu nešťastný gól. Na 1:1 bylo pár vteřin na to srovnáno ještě kurióznějším vlastňákem a do jedné minuty stihla Michaela Brabcová zvýšit na 2:1. Jenže v šesté minutě uklidnil situaci Standa a vyrovnal na 2:2. Zbytek zápasu už byl v naší režii, srovnali jsme hru, obranu a Kavalíry už k ničemu nepustili. První polovinu jsme vyhráli 6:2. Pět minut před koncem ještě Václav Uher přidal za Kavalíry gól, jenže náš tým už v té chvíli vedl 11:2. Nakonec jsme vyhráli 14:3.

DSC_2793Třetí a i poslední zápas dne jsme sehráli s domácími Indiány. Indiáni se nás snažili zaskočit, na domácí půdě nás porazit a vyhrát své turnajově pojaté ligové kolo. A opět to byl soupeř, který otevřel skóre zápasu, i když až v šesté minutě. Jenomže i tentokráte jsme se rychle oklepali a Standa v deváté minutě vyrovnal a v desáté navýšil. Těsně před odpískáním první poloviny ale Michal Enge vyrovnal na 2:2. Druhou polovinu už jsme zahájili lépe a to gólem Honzy a vzápětí Standy. Na to ještě dokázal zareagovat Jan Vaněk, ale na naši změnu taktiky už soupeř zareagovat nezvládl. Standa přidal hattrick a vyhráli jsme 7:3.

Druhé kolo jsme tedy vyhráli a připsali si dalších devět bodů. Tím Jaguáři suverénně ovládli podzimní část sezóny a jsou na dobré cestě za obhajobou titulu. Na druhém místě opět skončil tým SK Indians Plzeň a upevnil si tak v tabulce i celkovou druhou příčku. Na třetím místě skončil tým New Cavaliers Praha před čtvrtými Red Dragons Praha. Náš tým nastřílel 45 gólů a jen 7 jich dostal. Toto kolo bylo tedy ještě o 11-náct gólů bohatší než kolo první. Nejúspěšnějším střelcem i hráčem (kanadské bodování) byl Standa s 26-ti góly a 10-ti asistencemi. Denis obsadil třetí příčku mezi střelci (12 gólů) i mezi hráči (6 asistencí). Honza obsadil šestou příčku mezi střelci (6 gólů) a sedmou mezi hráči (9 asistencí). Dvě asistence si připsala Iva, která skončila jako druhá nejlepší hráčka s T-stick hokejkou. Dobře se prosadil i Pavel. Jana byla s 82,4% úspěšností nejlepší brankářkou kola a Kristýna s 66,7% obsadila třetí místo. Se svým výkonem můžeme být spokojení, jelikož jsme hráli to, co máme natrénováno.

Děkujeme naší skvělé trenérce, která se nám věnuje. Bez jejího vedení bychom úspěchů nikdy nedosáhli. Děkujeme i našim asistentům a fanouškům – Janě, Jendovi, Matějovi, Bobovi a Gábině.

Těšíme se na jarní část sezóny, která začne březnovým kolem a pořadatelem bude náš tý

Jaguáři na vlně