V neděli 22. března proběhl ve sportovní hale Hagibor TJ Bohemians v Praze první přátelský mini-turnaj.Ke dvoum pražským týmům – Jaguars a New Cavaliers – se přidal plzeňský tým SK Indians. Odehrály se tak tři zápasy. Byl to první ze dvou mini-turnajů, které společně s přípravným turnajem na ligu, který proběhne v červnu, vyplní dobu do začátku ligové soutěže, která letos začíná až v září. A Jaguars se letos do české ligy vrací.

Pro Jaguáry to byl první zápas po velmi dlouhé době. Od posledního přátelského turnaje uplynul bez tří týdnů rok a vůbec poslední zápas jsme hráli loni v srpnu na mezinárodním turnaji v Praze. Navíc jsme zaznamenali i delší zimní tréninkovou pauzu kvůli nutným opravám vozíků. Tento mini-turnaj tak měl být test, jak na tom jsme a zároveň rozjezd do nové sezóny. Již v květnu nás totiž čeká Prague Cup. Bohužel, na poslední chvíli jsme se dozvěděli, že Standa, hráč základní sestavy, na turnaj nepřijde, a tak ono testování stavu týmu nebylo kompletní.

První zápas jsme sehráli s SK Indians Plzeň. Zápas to byl velmi vyrovnaný a bohatý na góly na obou stranách. Skóre otevřeli Indiáni, když se trefil Jan Thenot po asistenci Filipa Jakeše. Za pár minut ale Denis Goll vyrovnal a nerozhodný stav vydržel až do poslední minuty první poloviny, kdy se trefil Jan Hašlar po asistenci Denise. Denis byl i střelec, který otevřel skóre druhé poloviny zápasu. Vzápětí ale na 2:3 snížil Filip Jakeš. Jenže Denis svou trefou opět navýšil na rozdíl dvou branek. Na 3:4 snížila opět dvojice Thenot – Jakeš, jenže Honzovi se opět povedlo navýšit. Odpověď přišla od Filipa Jakeše a bylo to 4:5. Denis přidal další gól a po něm Honza. Indians už se trefili jen jednou na samém konci zápasu z hokejky Jana Vaňka. Jaguars vyhráli 7:5.

Následoval zápas mezi Indiány a Kavalíry. Už konečný výsledek 9:7 pro New Cavaliers prozrazuje, že zápas byl také vyrovnaný a gólově bohatý. Za tým Kavalírů nastřílela nejvíce gólů v tomto zápase Michaela Charvátová, Indiáni si góly rovnoměrně rozdělili mezi své hráče.

Posledním bylo utkání dvou pražských týmů – Jaguars a New Cavaliers. Od počátku rychlý zápas gólově odstartovala Markéta Petráčková, která asistovala i u gólu Tomáše Suchého. Tomáš Suchý přidal i třetí gól a Michaela Charvátová čtvrtý. Do konce prvního poločasu se však dvakrát dokázal prosadit Denis a snížil tak na 2:4. Skóre druhé poloviny otevřel hned na jejím začátku Jan Vondra, který se stal střelcem všech čtyř gólů do naší branky v druhé půlce. Až na samém konci zápasu se povedla trefa Janu Hašlarovi a konečný stav tak upravil na 8:3 pro New Cavaliers.

Na prvním přátelském turnaji jsme se tak umístili druzí za New Cavaliers a před Sk Indians, což se dá považovat za úspěch vzhledem k naší nenadálé sestavě a faktu, že žádný z hráčů nemohl vystřídat. Dvojice hráčů s hokejkou Denis a Honza obstála a Pája zpřesnil svou hru a vyhnul se bourání. Do Prague Cupu máme co dělat, abychom dohnali tréninkové manko po dlouhé zimě.

Děkujeme naší trenérce Andree, Míše a Ondrovi za časomíru, Jendovi a Matějovi za dopravu a asistenci. Díky Antonínu Krejčíkovi za práci rozhodčího a všem hráčům za hru.

První přátelský turnaj 2015