Report z přípravného neligového turnaje.

Postupně jsme se sešli na několika místech a část teamu z Lipska (Sandra s Pavlem) nás přivítala až v Drážďanech. Nebylo moc času na zbyt, začínali jsme hned prvním zápasem. O to pikantnějším, že jsme nastoupili sami proti sobě, protože jsme postavili s menším doplněním dva teamy.

Prague Unicycle Hockey Team si jel osahat ligové prostory a zapracovat na sehranosti. To se proti (většinou) slabším soupeřům celkem povedlo. Byli jsme produktivní a dařilo se nám i celkem bránit. Výsledky 9:0, 5:0 a 8:0 byly dost nekompromisní. Zaváhání přišlo až s Dresdner Einradlowen. První polovinu jsme celkem nekompromisně ovládli 4:1, ale těsně před přestávkou jsme dostali hloupý gól a kupili chyby. Drážďany začaly hrát až v druhé půlce a dokázali obrátit na 5:4. Po přestřelce je stav 6:6 celkem odpovídající. Bylo jasné, že pokud zvládneme poslední zápas, budou o celkovém pořadí rozhodovat nájezdy. Poslední zápas jsme vyhráli 12:1.

Prague-Dresden-Expres byl náš druhý team ve složení Sandra, Pavel, Vítek, Tobiáš linuxák, Thomas a Betty. Ani druhý team nedělal ostudu. Sice s prvním výsledkem 0:9 od nás, ale další výsledky už byly lepší. Výhra 3:1, pak prohra s Drážďanami 6:1, ale dále výhry 4:2 a 7:5. Což stačilo na celkové pěkné třetí místo.

Po odehrání všech zápasů následovaly nájezdy. Nájezdy se jedou v sérii po třech a pak na náhlou smrt. Po odjetí tří nájezdů byl stav 1:1 a tak se šlo na náhlou smrt. Měli jsme celkem štěstí, protože ve čtvrté sérii byl Matěj překonán, ale míček šel po ose tyč, tyč a ven! V páté sérii Vojta prostřelil a když pak Matěj (opět) vychytal, mohli jsme se radovat z těsného vítězství. Ve vítězném teamu byli Matěj, kouč, Jirka, Randál a Vojta.

Vítězství je sice pěkné, ale nikdo zde nebyl v plné síle a musíme dál pracovat, abychom se mohli objevit na bedně i v ligovém turnaji!

napsal Vojtěch Rabiňák, kapitán vítězného družstva

Drážďany vítězně