V neděli 19. 4. se ve sportovní hale Hagibor TJ Bohemians v Praze konal druhý přátelský miniturnaj. Opět se ve třech zápasech utkaly týmy Jaguars Praha, New Cavaliers Praha a Indians Plzeň. Tento turnaj byl další ze série přípravných turnajů na ligu, která začíná v září. A pro tým Jaguars to byla také jakási generálka před Prague Cupem, tedy naším mezinárodním turnajem, který nás čeká už příští týden (1. a 5. května).

Tentokrát se náš tým sešel v plné sestavě, takže to byla opravdu prověrka. Stále jsme na začátku sezóny, ve které nás kromě ligy čekají minimálně dva mezinárodní turnaje a ještě jeden turnaj českých týmů. Především Prague Cup, a dosažení dobrého výsledku na něm, je teď pro nás priorita. I proto naše trenérka pozvala na páteční trénink, který předcházel tomuto miniturnaji, tým „zdravých“ florbalistů, aby nás potrénovali v rychlosti a postřehu. Už teď mohu prozradit, že tento tréninkový prvek byl určitě dobrý tah.

V prvním zápase jsme se utkali s týmem Indiánů z Plzně. A zápas jsme odstartovali svižně. Však naším posledním soupeřem byli hbité děti a zkušení florbalisti. Do soupeřovy brány jsme se strefili hned šestkrát než se Indiánům podařilo poprvé skórovat po naší chybě v penalty area. Trefil se Filip Jakeš po asistenci Michala Engeho. Našich prvních šest gólů si mezi sebe rozdělili všichni naši střelci – čtyři nastřílel Standa, a po jednom gólu si připsal i Denis s Honzou. Do konce prvního poločasu přidal Honza ještě dvě trefy. Soupeři se už naší obranou proniknout nepodařilo. To se znovu povedlo až Filipu Jakešovi na konci druhé poloviny. My jsme v druhé půlce přidali dalších osm branek – dvakrát se trefil Standa, třikrát Denis a třikrát Honza včetně s rozvahou proměněné penalty. Vyhráli jsme 16:2.

Následoval zápas mezi New Cavaliers a Indians. První půlka zápasu byla velmi vyrovnaná a skončila těsným rozdílem 2:1 ve prospěch New Cavaliers. Ze strany Kavalírů skórovala Markéta Petráčková a Michaela Charvátová, za Indiany se trefil Michal Enge. V druhé půlce ale Kavalíři odskočili na konečných 8:2. V dresu New Cavaliers se dvakrát trefil Tomáš Suchý, třikrát Jan Vondra a poslední gól přidala Markéta Petráčková. Druhý gól Indiánů dal Jan Vaněk.

V posledním zápase jsme se opět utkali s naším hlavním tuzemským soupeřem – New Cavaliers, kterému jsme v prvním přátelském miniturnaji podlehli 3:8. Utkání začalo trochu rozpačitě a první gól padl až v páté minutě. A zápas lépe začali Kavalíři, když se trefil Tomáš Suchý. Trenérka si pak vzala time-out, aby se tým mohl srovnat. Za tři minuty Standa vyrovnal. A Denis přidal další gól pár minut potom. Dále skóroval zase Standa, ale vzápětí se trefila Michaela Charvátová. Jenže před koncem první půlky se znovu trefil Standa a my tak vyhráli první půlku 4:2. V druhé polovině se i přes celkem vysoký počet střel na naší bránu, když jsme otevřeli obranu, Kavalírům už skórovat nepodařilo. Za náš tým se naopak ještě jednou trefil Honza a dvakrát Standa. Tentokrát jsme vyhráli 7:2.

Na druhém miniturnaji se tedy na třetím místě umístili SK Indians Plzeň, druzí skončili tentokrát New Cavaliers Praha a vyhráli Jaguars Praha. Myslím si, že náš tým může být se svým výkonem spokojen, vzhledem k tomu, že jsme stále na začátku sezóny a po zimní pauze nemáme za sebou tolik tréninků, kolik bychom potřebovali. Přesto bychom měli na Prague Cupu obstát.

Nejlepším střelcem druhého přátelského miniturnaje byl Standa s 11 góly (4 asistence), následován Honzou Hašlarem, který se trefil sedmkrát a třetí střelec byl Denis s pěti trefami (3 asistence).

Děkujeme naší trenérce Andree, Míše a Jendovi za časomíru, Janě a Matějovi za dopravu a asistenci. Díky Antonínu Krejčíkovi a jeho pomocníkovi Jirkovi za práci rozhodčího a všem hráčům za hru.

Druhý přátelský turnaj