Ve dnech 5. – 13. července se konalo sportovní soustředění týmu Jaguars. Někomu se to zdá až neuvěřitelné, ale do Nové role u Karlových Varů jsme se na soustředění vydali už po sedmé. Jen několik hráčů přijelo skutečně po sedmé, za ty roky naším týmem prošlo dost hráčů, ale od roku 2014 si držíme stejnou sestavu. Přijelo nás sedm – Denis, Iva, Honza alias Šmudla, Jana, Pavel, Petra a Standa. A letos s námi přijel tentokrát velmi početný doprovod.

I letos mělo naše soustředění cíl – připravit se na mezinárodní turnaj v Praze Prague Powerchair Open, který se bude konat 23. a 24. 7. ve Sportovní hale na Třebešíně. Tréninky opět probíhaly 2×2 hodiny denně ve velké hale přes parkoviště pod vedením naší zkušené trenérky Andy. Moc jí za její čas děkujeme. Kromě nacvičovaní nových taktik a pilování těch starých, hráči pracovali i na zlepšování svých individuálních dovedností. Brankářka Jana se navíc učila hrát na svém novém vozíku, což znamenalo i změny pro postavení týmu v obraně. Tým se snažil nacvičit co možná nejvíc herních situací.

Počasí nám letos přálo více než loni, takže se někteří z nás i vykoupali na místním koupališti. Jako cíl výletu ve volném dni jsme letos zvolili park miniatur v Mariánských Lázních. Také jsme dvakrát grilovali. Letos s námi jelo hned šest malých dětí, takže jsme mysleli i na ně – v průběhu celého pobytu sbíraly razítka za různé úkoly a jedno odpoledne jsme jim připravili i denní bojovku – hráči navlékli pohádkové kostýmy.

I letos nám výborně vařil Olda. Jednou se přidal i druhý Olda. Moc děkujeme. Děkujeme i oběma Míšám, Ivě, Bobovi a Matějovi za asistenci a společnost. A všem dětičkám – Matějovi a Jonášovi, Míšovi a Aničce a nejmladší dvojici Aničce a Klárce, že byli hodní.

V neposlední řadě děkujeme také Nadaci Charty 77 (Konto Bariéry) a společnosti PRE za grant na ubytování.

Těšíme se na příští rok.

Jaguáři se soustředili