Jak už jistě víte, náš sport, tedy PowerchairHockey, je velmi nákladný, protože umožňuje aktivitu i lidem s těžkým pohybovým postižením. Také víte, že náš klub má rád takovou formu pomoci, která dává i něco zpět, jako je tomu například u našeho benefičního festivalu Kárafest. Proto máme radost, že jsme se mohli zapojit do projektu Nadace ČEZ – Aplikace EPP Pomáhej pohybem.

O co se jedná? Mobilní aplikace EPP je nástroj, který umožní aktivní zapojení lidí, kteří chtějí pomáhat a dá jim i možnost volby, kam přesně bude jejich pomoc směřována. Stačí si stáhnout do vašeho telefonu aplikaci. Tato aplikace následně zaznamenává váš pohyb (např. chůze, běh, jízda na kole…) a kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body. Tyto body pak můžete kdykoli věnovat jednomu z podporovaných projektů, mezi nimiž je ái projekt našeho klubu EWSC Praha. Pokud se podaří nashromáždit za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ náš projekt podpoří.

Jaké to má pro vás výhody? Takzvané appky jsou dnes velmi populární. Tato aplikace kromě faktu, že pomáhá, může navíc fungovat i jako klasický sport tracker. Takže pokud se věnujete sportu a klidně i rekreačně, dostanete k tomu šikovného pomocníka. Appka totiž také generuje statistiky osobních výkonů tříděné po dnech, typech pohybu atd. Stažení aplikace, její používání i generování bodů je zdarma, k jejímu používání není nutné datové připojení – to vyžaduje aplikace pouze v případě, kdy chce uživatel přiřadit získané body nebo k načtení stránky s novinkami. Aplikace je optimalizována pro mobilní telefony s operačními systémy Apple iOS od verze 7, Android od verze 4.0 a Windows Phone od verze 8.1. Používání aplikace je buď anonymní, nebo s registrací prostřednictvím e-mailu či účtu na Facebooku.

Co tedy máte udělat?

1) Stáhněte si zdarma aplikaci (App Store, Google Play) a zaregistrujte se
2) Zvolte si aktivitu a prioritu měření
3) Zahajte aktivitu
4) Vyberte projekt, který chcete podpořit – Florbal na vozících (dovybavení klubového vozu)
5) Sdílejte svůj výkon se svými přáteli

A na co nám konkrétně přispějete? Pomůžete nám v cestování na turnaje, soustředění a ligu, kam kromě hráčů musíme převážet i jejich vozíky – osobní a sportovní. Z nadačního příspěvku bychom rádi pořídili tažné zařízení a skříňový přívěs ke klubovému vozu. Díky tomu, že přepravíme všechny vozíky najednou, ušetříme náklady na dopravu a hráči si nebudou muset zajišťovat dopravu vlastní. Vaším pohybem tak pomůžete pohybu našemu. Děkujeme.

Jaguárům můžete pomoci k pohybu vaším pohybem