Pár dní po návratu ze soustředění, přesněji v pátek 17. července, se Jaguáři vydali na svůj letos jediný mezinárodní turnaj v zahraničí – a to do německého Güstrow. Tohoto tradičního turnaje, který pořádal německý tým Nording Bulls již po deváté, se náš tým zúčastnil už po čtvrté. Na minulém ročníku v roce 2013 jsme obsadili čtvrté místo. Náš cíl byl vysoký – alespoň o jedno místo si polepšit.

Cesta do Güstrow je dlouhá. Však se jede až téměř k moři na severu. Tentokrát se nám ale vyhnuly tradiční hodinové zácpy a na místo jsme dojeli nezvykle brzy – kolem čtvrté hodiny odpoledne. Přivítalo nás už známé pohodlné ubytování. Tentokrát přijeli Jaguáři v šesti – Iva, Jana, Denis, Pavel, Standa a Honza neboli Šmudla.

V sobotu jsme se vypravili do nám ještě známější sportovní haly. Čekal nás den nabitý zápasy – sedm týmů, jedna skupina a systém každý s každým 2×15 minut. Bohužel, těžší soupeře jsme dostali hned na úvod dne. Prvním z nich byl nám dobře známý tým Black Knights Dreieich, jenž se nám podařil porazit loni na turnaji Prague Powerchair open v play-off a připravili je tak o finále. Black Knights si to dobře pamatovali a nastoupili na nás v plné síle, posilněni jedním hráčem, který v Praze chyběl, a připravení. Hned na začátek jsme dostaly dva trochu nešťastné góly po odrazu od našich hráčů. Pak se sice podařilo Standovi snížit na 2:1, ale soupeř přidal další góly. Standa se trefil ještě jednou a jeden gól přidal Honza. Konečné skóre – 8:3 pro Black Knights.

V druhém zápase nás čekal domácí tým Nording Bulls. I ty se nám podařilo jednou porazit, a to právě tady v roce 2013. Hra to byla o dost vyrovnanější. Standa otevřel skóre a dlouho jsme drželi vyrovnaný stav. První půlka skončila nadějně – 1:3 pro domácí. V druhé už jsme ale přidali jen jeden gól z hokejky Denise, zatímco soupeř se trefil ještě dvakrát. Konečné skóre – 2:5 pro Nording Bulls.

Třetí dopolední zápas nás čekal proti týmu Rebellz Berlín. V roce 2013 jsme s nimi vyhráli 5:1. Letos byl tým ve slabším složení – jen jedna hráčka s hokejkou a ta brzy rezignovala, i když dala alespoň jeden gól. Vyhráli jsme 16:1. Góly si rozdělili Standa, Denis a jeden si připsala Iva.

Po obědě nás čekaly další tři zápasy. První soupeř byl Nording Bulls II., tedy jakýsi „bé“ tým domácích. Vyhráli jsme 14:1. Rocky Rolling Wheels Berlin byl náš další soupeř. V roce 2013 jsme jer porazili 4:0. Tentokrát už 12:0. Přispěly k tomu i dvě úspěšně proměněné penalty – od Standy a od Honzy.

Poslední soupeř dne byl opět z ranku těch těžkých – Iron Cats Zürich. V roce 2013 nás porazili 4:0. Letos sice hráli bez své asi nejvýraznější hráčky s hokejkou Aylin Ylmaz, ale jejich téčkovou blokovací hru stejně nejsme pořád schopní prorazit a dostat se k bráně. Prohráli jsme 3:1.

První den jsme tedy zakončili na čtvrtém místě v rámci jedné skupiny s poměrem 48 vstřelených gólů ku 18ti obdrženým. Nutno vyzvednout, že Standa s 35ti góly. Čekalo nás play-off a boj o finále – a to s vítězem dne, což byli Black Knights. Pořád jsme měli v hlavě, že jednou už jsme je v play-off vyřadili a chtěli jsme to zopakovat. Čas zápasu se prodloužil na 2×20 minut.

V neděli jsme tedy nastoupili ke klíčovému zápasu s černobílým soupeřem. A začali jsme lépe, když Standa vstřelil první gól. Jenže pak přišla odpověď v podobě čtyř gólů. Na ty jsme ale odpověděli dalšími třemi góly. První půlka skončila 7:5 pro soupeře, ale naděje stále žila. Druhou půlku však gólově otevřel soupeř. Standa ale opět snížil. Jenže soupeř opět navýšil. Standa snížil. Soupeř navýšil. Náš tým opět snížil. Jenže na další dva góly už jsme nedokázali zareagovat a prohráli tak 12:8. Byl to ale velmi napínavý boj. Bohužel v několika momentech se ukázala být jediným rozdílem rychlost vozíků, když se naši hráči dostali do samostatného úniku, ale byli dohnáni a předjeti. Hrou už konkurovat můžeme, ale technickým vybavením nikoliv.

Čekal nás tak zápas o třetí místo a to opět s Iron Cats, kteří prohráli svůj semifinálový zápas s Nording Bulls. Obrannou a blokovací hru Iron Cats je prostě velmi těžké prorazit a obejít. Rychlých a pohotových téček se prostě nedá téměř zbavit. I tak jsme se snažili udělat maximum. Od začátku to ale s námi nevypadalo moc dobře. Soupeř vedl už o dva góly, když se trefil Denis. Po dalších třech gólech soupeře se trefil znovu. Jenže soupeř ještě jeden gól přidal a první půlku vyhrál 6:2. Druhou půlku už se nám dařilo držet lépe. Soupeř se trefil už jen třikrát. Jeden gól přidal Standa a jeden Denis. Prohráli jsme tedy 9:4 a obsadili tak opět čtvrté místo.

Finále vyhrál domácí tým Nording Bulls po napínavém zápasu a to až v prodloužení 9:8.

Na sedmém místě devátého ročníku turnaje Euro-Cup se umístil tým Nording Bulls Lalendorf II., šestí skončili RSC Rebellz Berlín, pátí Rocky Rolling Wheels Berlin. Čtvrté místo obsadil náš tým EWSC Jaguars Praha. Třetí skončili Iron Cats Zurich, druzí Black Knights Dreieich a první Nording Bulls Lalendorf.

Standovi nakonec unikl titul nejlepšího střelce o jeden gól – dal jich 43 a Silvio Grubert z Nording Bulls 44. Denis obsadil se 14ti góly deváté místo. Honza se dvěma trefami 17té a Iva s jednou 18té místo. Také musím zmínit výbornou formu téčkaře Pavla, který pro turnaj doplnil základní pětku.

Děkujeme naší trenérce Andree, která se nám věnuje a mění taktiky podle potřeby. Bez trenéra to nejde. Děkujeme i asistentům a řidičům Marušce, Jendovi a Matějovi. I malým maskotům a technikům Matějovi a Jonášovi.

Těšíme se na další ročník.

Jaguáři na turnaji v Güstrow