Příjezd zahraničních týmu Dresden Einradlowen a Steyr Eins byl naplánován na sobotu, protože to kluci nemají zrovna blízko a navíc jsme jim nabídli sobotní prohlídku Prahy. Hledání klubovny zabralo trochu času, ale nakonec jsme se všichni úspěšně sešli a vyrazili dělat ostudu do pražských ulic. A věřte, bylo to parádní. Gang sedmnácti jednokolkařů budil pozdvižení v podstatě všude a navíc kluci ze Steyru to vzali jako trialový trénink s cílem nesesedat. A celkem dost se jim to dařilo. Počasí bylo super, takže jízdu jsme si dost užívali. Nejdříve jsme prošli Pražský hrad, pak sjeli přes vodu a vrátili přes Karlův most na Petřín. Poté se unavenější oddělili a hyperaktivní zbytek šlapal nahoru na Petřín. Celkem bláznivý, ale konečně se povedlo i kluky dostat ze sedla. V klubovně jsme se nakonec setkali všichni stejně a po krátké zastávce jsme vyrazili na společnou večeři. Zde jsme měli možnost představit česká piva a samozřejmě projít nějakou tu jazykovou lekci. Pak jsme dali jednu zábavnou dětskou hru, akorát výherní okurková limonáda bohužel byla celkem dobrá. Večer vyšel parádně a tak jsme se celkem těšili na neděli.

Celkem v poklidu jsme se sešli v hale na Hagiboru a po přerozdělení týmů jsme jich vytvořili pět. Prague Unicycle Hockey Team, CZECH, Steyr Eins, Dresden Einradlowen a MixTeam. Náš tým jsme rozdělili na dva a jeden tým poslepovali. Hra odsýpala a bylo i na co koukat. V silné sestavě se nám celkem dařilo a i silnější týmy jsme dokázali potrápit. Na finále to bohužel opět nestačilo, ale s předvedeným výkonem můžeme být spokojeni. Turnaj jasně opanovali Steyr Eins, i když cestu k celkovému vítěztví neměli vůbec jednoduchou a vydřeli i nějakou tu remízu. Druzí skončili Dresden Einradlowen, kteří v klíčových momentech turnaje dokázali zúročit své zkušenosti a vybojovat důležité body proti našim týmům. A střely Bastiana se fakt chytat nedaly. Boj o třetí místo byl bratrovražednou záležitostí a lépe dopadl pro CZECH team. Zde byl největším tahounem Jakub Kunc, který byl po celý turnaj velmi produktivní. Dobrá obranná hra celého týmů pak dala základ pro vybojování třetího místa. Naopak mírné zklamání bylo čtvrté místo Prague Unicycle Hockey teamu, když v průběhu turnaje odehrál výborná utkání, dokázal porazit Dresden i remizovat se Steyrem. Pak ale střelcům došly síly a na výsledcích to bylo znát. Poslední skončil MixTeam, kde se projevila nesehranost a nízká produktivita. Týmu i přes technickou zdatnost chyběl střelec a tak skončil na pátem místě.

Turnaj se (stejně jako celé setkání) odehrál v přátelském duchu a v rámci fair play a tak věřím, že jsme se rozešli s dobrou náladou i pěknými zážitky.

Za organizační team Vojta Rabiňák

Prague Cup 2014